Είναι Καθηγητής Ορθοπαιδικής ΕΚΠΑ, Διευθυντής του Εργαστήριου Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος "Θ. Γαροφαλίδης". Πρόεδρος της ΕΕΜΜΟ (Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών) για το 2021-22. Μέλος AAOS, της European Hip Society και της Εuropean Shoulder Association. Έχει 110 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, με περίπου 2620 αναφορές, h-index 28. Ως συγγραφέας επίσης έχει συμμετοχή σε 25 κεφάλαια βιβλίων (10 ξενόγλωσσων και 15 ελληνικών). Παράλληλα με το ερευνητικό του έργο ασκεί και κλινικό έργο, με κύριο αντικείμενο τις εκφυλιστικές παθήσεις ενηλίκων με έμφαση στις παθήσεις ισχίου, γόνατος και ώμου.
Email: stathi24@yahoo.gr, echronop@med.uoa.gr
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στα Πανεπιστήμια της Χαϊδελβέργης, του Hong Kong και του ΕΚΠΑ στην Κλινική της Παθολογικής Φυσιολογίας. Απέκτησε το 2000 τον τίτλο της Ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας με εξειδίκευση στον τομέα της γυναικολογικής ενδοκρινολογίας, εμμηνόπαυσης και της μετεμμηνοπαυσιακής οστεοπόρωσης. Είναι Καθηγήτρια της Β΄ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Έχει συγγράψει 265 εργασίες σε διεθνή περιοδικά. Ήταν Πρόεδρος της European Menopause and Andropause Society 2015-2017, έκτοτε είναι Επιστημονική της Διευθύντρια και είναι Editor in Chief του περιοδικού της MATURITAS (IF 3.65). Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου & Εμμηνόπαυσης. Το 2018 τιμήθηκε από τη Διεθνή Εταιρεία Εμμηνόπαυσης με το Henry Burger Prize, το οποίο απονέμεται στον Επιστήμονα με τη μεγαλύτερη διεθνώς συμβολή στον τομέα της εμμηνόπαυσης.
Email: ilambrinoudaki@med.uoa.gr
Είναι Ενδοκρινολόγος, Καθηγήτρια Βιοχημείας-Ενδοκρινολογίας στο Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής με παράλληλη απασχόληση στην Ενδοκρινολογική Μονάδα της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής, ΓΝΑ «ΛΑΙΚΟ». Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στην Ενδοκρινολογία στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού και Διαβήτη του Γ.Ν. Αθηνών «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» και εκπαιδεύθηκε στο Πανεπιστήμιο του Leiden (LUMC) της Ολλανδίας. Είναι Υπεύθυνη του Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης Σπανίων Διαταραχών του Μεταβολισμού Ασβεστίου και Φωσφόρου της Ά Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Α«ΛΑΙΚΟ», εκπρόσωπος του LAIKO GENERAL HOSPITAL OF ATHENS στο ENDO-ERN, Μέλος της εκπαιδευτικής επιτροπής και της διοικούσας τριμελούς επιτροπής του Τμήματος Οστών της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας. Έχει 145 δημοσιεύσεις σε διεθνή ιατρικά περιοδικά, περισσότερες από 5700 αναφορές, h-index 33.
Email: ekassi@med.uoa.gr
Είναι Καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και Υπεύθυνος της Μονάδας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο ΓΝΑ. Έλαβε το Δίπλωμα του Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το διδακτορικό του από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Είναι Επισκέπτης Καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάννης στην Ελβετία και στο Πανεπιστήμιο “Carol Davila”, Βουκουρέστι, Ρουμανία. Ήταν εξωτερικός συνεργάτης της Microsoft Research (Microsoft, USA), επισκέπτης ερευνητής στο Εργαστήριο Βιοϊατρικής Πληροφορικής, Τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον, Η.Π.Α., Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Εργαστήριο Βιορευστομηχανικής και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Αγγειολογικό Εργαστήριο της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει 165 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με περισσότερες από 8050 αναφορές (h-index 49).
Email: thepap@med.uoa.gr
Είναι Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής του ΕΚΠΑ στην Γ΄ Ορθοπαιδική Κλινική στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε 12 Ελληνικά και Διεθνή Ερευνητικά προγράμματα ως κύριος ερευνητής ή συν-ερευνητής ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 70 επιστημονικές μελέτες σε διεθνή περιοδικά και πάνω από 20 επιστημονικές μελέτες σε Ελληνικά περιοδικά. Επίσης έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε 20 κεφάλαια βιβλίων. Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται στην βασική έρευνα στην Ορθοπαιδική ενώ το κλινικό του έργο εστιάζεται κυρίως σε παθήσεις του ώμου, του ισχίου και του γόνατος.
Email: ilivasil@med.uoa.gr
Είναι μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) και ερευνητής της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Είναι Διπλωματούχος Βιολόγος και ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στο πανεπιστήμιο Philipps-Universität, της πόλης Marburg Γερμανίας. Είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, στον τομέα της «Δημόσιας Υγείας» και εξεπόνησε τις διδακτορικές του σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, όπου ασχολήθηκε με την πολλαπλασιαστική δυναμική των νεοπλασιών του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ) και τη μεταφορά της πληροφορίας κατά τη μεταγραφή, χρησιμοποιώντας μαθηματικά εργαλεία και τη θεωρία της κβαντομηχανικής αντίστοιχα. Έχει συγγράψει περισσότερα από 60 ερευνητικά προγράμματα και σχέδια. Έχει συμμετάσχει και έχει διαχειρισθεί 22 ερευνητικά προγράμματα της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται: 106 ερευνητικές εργασίες, 69 ανασκοπήσεις, 39 ερευνητικές εργασίες σε πρακτικά συνεδρίων, 87 περιλήψεις σε πρακτικά συνεδρίων, 53 περιλήψεις σε συμπληρωματικά τεύχη περιοδικών, 56 προφορικές παρουσιάσεις σε συνέδρια, 20 κεφάλαια σε βιβλία, 4 μονογραφίες και ένα βιβλίο. Η αρθρογραφία του έχει λάβει περισσότερες από 2000 αναφορές.
Email:glamprou@med.uoa.gr
Έλαβε το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Σπουδών (MSc) στα Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών καθώς και Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Μετά τη λήψη της ειδικότητας της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, εξειδικεύτηκε στη Χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης στον Καναδά. Εργάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Foothills Medical Centre της Alberta. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του ΠΜΣ «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών» καθώς και Αν. Διευθυντής της Κλινικής Σπονδυλικής Στήλης και Σκολίωσης στο Νοσοκομείο Metropolitan General. Παράλληλα, συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΙΟΣ. Έχει σημαντικό αριθμό ομιλιών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια καθώς επίσης έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό κεφαλαίων και άρθρων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, σχετικά με τη Σπονδυλική Στήλη και την Οστεοπόρωση.
Email: christos_zafeiris@yahoo.gr
Είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός, απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και από το 2017 Επιστημονικός Συνεργάτης Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών» και του Εργαστηρίου Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος «Θ. Γαροφαλίδης». Έχει διατελέσει επί μια δεκαετία (2007-2016) έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης και Πανεπιστημιακός Υπότροφος της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ (Π.Γ.Ν. Αττικόν). Εκλεγμένος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (ΕΛ.Ι.ΟΣ) για την τριετία 2022-2024. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Μεταβολισμού Οστών (ΕΕΜΜΟ) (2017-2020). Μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Journal of Musculoskeletal & Neuronal Interactions (MNI, Impact Factor 2,041), υπεύθυνος έκδοσης (Associate Editor) του περιοδικού Journal of Research and Practice on the Musculoskeletal System (JRPMS), και μέλος της συντακτικής επιτροπής των περιοδικών «Οστούν» και «Σκελετική Υγεία». Έχει πάνω από 40 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις ερευνητικών εργασιών και περιλήψεων (Google Scholar : Konstantinos D Stathopoulos, h-index 6) και άνω των 140 προφορικών ανακοινώσεων σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.
Email: kossta51@hotmail.com
Είναι Επιστημονικός συνεργάτης στον τομέα της ιατρικής στατιστικής 1) του Εργαστηρίου Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος "Θ. Γαροφαλίδης" και του ΠΜΣ "Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών" της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, 2) της Μονάδας Ανακουφιστικής και Παρηγορητικής αγωγής του Αρεταίειου Νοσοκομείου της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, 3) της Μονάδας Μεταβολικών Νοσημάτων του Αττικού Νοσοκομείου, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ (2007-2014), 4) του Ερευνητικού και Πειραματικού κέντρου της ΕΛΠΕΝ. Ομιλητής στο μάθημα της Βιοστατιστικής σε 3 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Έχει 170 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, περίπου 3531 αναφορές, RG-score 1845, h-index 36.
Email: galanostat@yahoo.gr
Έλαβε το πτυχίο της από Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στο Σακχαρώδη Διαβήτη όπως και την ειδίκευση στην Ενδοκρινολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα, έχει εξειδικευθεί στην διαχείριση των εμμηνοπαυσιακών γυναικών, στο Ιατρείο Εμμηνόπαυσης της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής, Αρεταίειο Νοσοκομείο, ΕΚΠΑ, όπου και ολοκλήρωσε Διδακτορική Διατριβή με άριστα, και συνεχίζει το έργο της ως επιστημονικός συνεργάτης. Σήμερα εργάζεται ως επιμελήτρια Ενδοκρινολόγος στο Λονδίνο στο Royal Free Hospital. Συμμετέχει στο δικοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης και Ανδρόπαυσης (EMAS). Εργάζεται ως editor για το περιοδικό Maturitas (IF=4.9). Έχει σημαντικό αριθμό ομιλιών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς επίσης μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή και ελληνικά βιβλία και επιστημονικά περιοδικά, σχετικά με τη διαχείριση της οστεοπόρωσης, τόσο πριν όσο και μετά την εμμηνόπαυση.
Email: elenaarmeni@hotmail.com
Είναι απόφοιτοςτης Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Ειδικεύθηκε στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Μετεκπαιδεύθηκε στο Πανεπιστήμιο του Leiden, της Ολλανδίας, και στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας των Η.Π.Α. Είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του AΠΘ και κάτοχος 2 Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων στην «Μεταφραστική Έρευνα στη Μοριακή Βιολογία και Γενετική» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και στην «Επιδημιολογία-Μεθοδολογία Έρευνας στις Βιοϊατρικές Επιστήμες στην Κλινική Πράξη και τη Δημόσια Υγεία» του ΕΚΠΑ. Είναι αναπληρώτρια υπεύθυνη του Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης Σπανίων Διαταραχών του Μεταβολισμού Ασβεστίου και Φωσφόρου της Ά Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του ΓΝΑ ΛΑΙΚΟ, και επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Έρευνας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας. Έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς κλινικές μελέτες καθώς και στη συγγραφή κεφαλαίων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά βιβλία και έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις στην κλινική και στη βασική έρευνα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με εστιασμό στον μεταβολισμό των οστών.
Email: myavropoulou@med.uoa.gr
Είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Κτηνιατρικής-Πειραματικής Χειρουργικής Έρευνας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Διετέλεσε Διευθύντρια του Εργαστηρίου Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος "Θ. Γαροφαλίδης" 2013-2021 και του ΠΜΣ "Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών" της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ 2014-2021. Με την εμπειρία της στην εκπαίδευση και την ευζωία των ζώων διετέλεσε μέλος ΔΣ του FELASA Accreditation Board of Education & Training 2013-2022, είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Education & Training Platform for Laboratory Animal Science 2021-, συντονίστρια του Πιστοποιημένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος "Laboratory Animal Science EU Functions Course" 2015-, διετέλεσε Πρόεδρος 2016-8 και μέλος 2018-2022 της Εθνικής Επιτροπής για την ευζωία των ζώων που χρησιμοποιούνται για επιστημονικούς σκοπούς, Πρόεδρος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Ακαδημίας 2021-, και ethics review Expert του European Research Council 2020-. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει 210 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές, 5 κεφάλαια βιβλίων, περισσότερες από 4200 αναφορές, h-index 34.
Email: idontas@med.uoa.gr
Είναι Επ. Καθηγητής ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ, Υπεύθυνος για τον Τομέα της Αθλητιατρικής στο ΠΜΣ της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ, Αθλητιατρική και Αθλητική Φυσικοθεραπεία, τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας. Είναι Διευθυντής της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΙΑΣΩ και μέλος AAOS, ESSKA, AANA, ISAKOS. Μέλος του επιστημονικού συμβουλίου της European Shoulder Associates. Έχει 70 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, με περίπου 1900 αναφορές, h-index 21 και i10 index 31. Ως συγγραφέας έχει συμμετοχή σε 10 κεφάλαια βιβλίων (2 ξενόγλωσσα, 8 ελληνικά). Παράλληλα με το ερευνητικό και διδακτικό έργο ασκεί και κλινικό έργο, με κύριο αντικείμενο τις αθλητικές κακώσεις, την αθλητιατρική και την αρθροσκοπική χειρουργική.
Email: c.yiannakopoulos@phed.uoa.gr, ckyortho@gmail.com
Είναι Επίκουρος Καθηγητής Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΦΙΑπ) στο Πανεπιστήμιο Πατρών στην Κλινική Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού. Κατέχει διδακτορική διατριβή στις μεταβολές οστικής πυκνότητας και διαταραχές σύστασης του σώματος σε κακώσεις νωτιαίου μυελού (ΚΝΜ) (ΕΚΠΑ-Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων και Μεταβολισμού των Οστών) και Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Γήρανση και τα Χρόνια Νοσήματα (διασυνδετικό Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ΕΑΠ). Είναι Αντιπρόεδρος της Prevention Committee of International Society of Spinal Cord (ISCOS), μέλος της Διοικούσας του Τμήματος ΚΝΜ της Ελληνικής Εταιρείας ΦΙΑπ (ΕΕΦΙΑπ), Πρόεδρος του Γηριατρικού Τμήματος της ΕΕΦΙΑπ, και συνεκδότης στο περιοδικό Journal of Frailty, Sarcopenia and Falls (pubmed). Έχει 140 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, περισσότερες από 1190 αναφορές, h-index 17.
Email: dionyssiotis@gmail.com
Είναι Παιδίατρος και Διευθύντρια του Τομέα Νοσημάτων Μεταβολισμού Οστών και Μετάλλων του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού (ΙΥΠ). Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Fellow του Βρετανικού Κολλεγίου Παιδιατρικής (MRCPCH, FRCPCH), κατόπιν εξετάσεων, έχοντας κάνει ειδικότητα στο Λονδίνο. Παράλληλα, είναι μέλος της Βρετανικής ομάδας εργασίας για τις διαταραχές των οστών στα παιδιά (Βritish Paediatric and Adolescent Bone Group), μέλος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού Οστών και του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΥΠ κι έχει ειδικό ενδιαφέρον στη ραχίτιδα (σιτιογενή και γενετικής αιτιολογίας) και στην παιδική οστεοπόρωση (πρωτοπαθή και δευτεροπαθή). Έχει συγγράψει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά, κεφάλαια βιβλίων, ανασκοπήσεις και έχει συμμετάσχει σε πολυκεντρικές κλινικές μελέτες στο πεδίο του μεταβολισμού των οστών ως ερευνήτρια.
Email: doulgeraki@ich.gr
Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και ειδικεύθηκε στην Οδοντιατρική Προσθετική στο Ohio State University College of Dentistry, Η.Π.Α. επί τριετία με υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφίων (1994-96) και του Ιδρύματος Ωνάση (1996-97). Το 1997 βραβεύθηκε με το John J Sharry Award του Αμερικάνικου Κολλεγίου Προσθετολόγων. Ειδικεύεται στην διατήρηση της στοματικής υγείας, άνεσης και αισθητικής με την αποκατάσταση δοντιών και γναθοπροσωπικών ιστών, την εκτεταμένη οδοντιατρική προσθετική και τη χρήση οδοντιατρικών εμφυτευμάτων. Το 2009 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα διετούς Ειδίκευσης στα "Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών" από το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος «Θ. Γαροφαλίδης», Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ. Είναι επιμελητής του Οδ/κού Τομέα του 251 ΓΝΑ, και παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο.
Email: phzervas@gmail.com
Είναι Χημικός με διδακτορικό στη Χημεία από το Πανεπιστήμιο Πατρών και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, και Διευθυντής του Εργαστηρίου Χημείας, Ανάλυσης & Σχεδιασμού Διεργασιών Επεξεργασίας Τροφίμων. Από το 2008 έως το 2020 ήταν ερευνητής στο Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και από το 2015 είναι επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζεται στο χώρο της υγείας με κύρια αντικείμενα την εφαρμογή (βιο)αναλυτικών προσεγγίσεων και εργαλείων υπολογιστικής χημείας για τη μελέτη βιομορίων – βιοδεικτών και σχεδιασμό νέων εξειδικευμένων προϊόντων διατροφής. Ο Δρ. Ζουμπουλάκης έχει συμμετάσχει ως συντονιστής, επιστημονικός υπεύθυνος ή μέλος ερευνητικής ομάδας σε 26 ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα Το συγγραφικό του έργο συνοψίζεται σε περισσότερες από 140 πρωτότυπες δημοσιεύσεις και άρθρα ανασκόπησης σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, περισσότερες από 130 δημοσιεύσεις σε πρακτικά Διεθνών και Ελληνικών συνεδρίων καθώς και 3 Βιβλία και Εκπαιδευτικές σημειώσεις.
Email: pzoump@eie.gr
Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπαιδικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, στην Πάτρα. Ο κ. Κόκκαλης φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια υπηρέτησε ως ειδικευόμενος ιατρός στην Ά Ορθοπαιδική Χειρουργική στο Νοσοκομείο Ατυχημάτων "ΚΑΤ". Μετά το πέρας της ειδικότητας του μετεκπαιδεύτηκε σε δύο υψηλής διαμέτρου επιστημονικά κέντρα της Αμερικής για περίπου 4 χρόνια. Αρχικά εξειδικεύτηκε στην χειρουργική αποκατάσταση κακώσεων του βραχιονίου πλέγματος και περιφερικών νεύρων στο Eastern Virginia Medical School, στο Norfolk, και συνέχισε την μετεκπαίδευσή του στο Τμήμα Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Άνω Άκρου στο Γενικό Νοσοκομείο Allegheny, στο Pittsburg της Pensylvania. Ο κ. Κόκκαλης έχει 114 πλήρεις δημοσιεύσεις (97 στο PubMed) σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, 1865 αναφορές, h-index 29, και έχει συγγράψει 15 κεφάλαια σε έγκριτα διεθνή βιβλία. Είναι AO Faculty τα τελευταία 7 έτη, και είναι o τωρινός Πρόεδρος στο Τμήμα Χειρουργικής Ώμου & Αγκώνα της ΕΕΧΟΤ. Έχει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στη χειρουργική βραχιονίου πλέγματος, στη χειρουργική ώμου και αγκώνα, και στις αθλητικές κακώσεις του άνω άκρου.
Email: drkokkalis@gmail.com
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στα «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών» και Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική και Τραυματολογία στη Γ’ Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική, ΕΚΠΑ στο ΓΝΑ ΚΑΤ και μετεκπαιδεύτηκε στη χειρουργική ανακατασκευή ισχίου και γόνατος, Southmead Hospital, Bristol, UK. Είναι Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ της Β’ Ορθοπαιδικής Κλινικής, ΓΝΑ ΚΑΤ και συνεργάτης του Εργαστηρίου Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος «Θ. Γαροφαλίδης». Έχει συγγράψει 58 δημοσιεύσεις με 935 αναφορές (h-index 16), 2 βιβλία της Springer στα αγγλικά και 4 κεφάλαια ελληνικών και ξένων βιβλίων. Έχει κάνει πολυάριθμες διαλέξεις και ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι κριτής σε 10 επιστημονικά περιοδικά και μέλος 8 επιστημονικών εταιρειών. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε 3 πολυκεντρικές κλινικές μελέτες και έχει συμβάλει στο σχεδιασμό και διεκπεραίωση ως κύρια ερευνήτρια δύο χρηματοδοτούμενων κλινικών μελετών. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα μεταπτυχιακά σεμινάρια και έχει ειδικό ενδιαφέρον στην ανακατασκευή ισχίου και γόνατος, την ορθοπαιδική τραυματολογία και τα μεταβολικά νοσήματα των οστών.
Email: kilampropoulou@gmail.com
Είναι υπεύθυνος Κτηνίατρος στο Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων του Μυοσκελετικού Συστήματος της Ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο πρόγραμμα Research in Nanobiopharmaceutics, entitled “IDEAS–NANOTHERAPY" Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Υπήρξε μέλος, ταμίας και πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϊατρικής Έρευνας και Ζώων Εργαστηρίου (ΕΕΒΕΖΕ) και Εκπρόσωπος της Ελλάδο ςκαι μέλος της Ομάδας Εργασίας «Glossaryofclinicalsigns» της FELASA. Έχει περισσότερες από 46 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά, 1986 αναφορές και h-index 19 σύμφωνα με το google scholars.
Email: paulveterin@yahoo.com
Είναι Ομότιμος Καθηγητής Ορθοπεδικής-Μεταβολικών Νοσημάτων Οστών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Από το 1979 έως το 1992 ήταν υπεύθυνος του Ερευνητικού Κέντρου Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών «Θ. Γαροφαλίδης». Το χρονικό διάστημα 1992-2008 διετέλεσε Διευθυντής του νεοϊδρυμένου Εργαστηρίου Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος (LRMS). Διευθυντής του ΠΜΣ «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών» από το 2007 έως το 2014. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (ΕΛΙΟΣ), στο οποίο από το 1996 έως το 2017 διετέλεσε Πρόεδρος. Μέλος της εκδοτικής επιτροπής ξενόγλωσσων και ελληνικών επιστημονικών περιοδικών. Είναι μέλος του Δ.Σ. του International Federation of Musculoskeletal System Diseases (IFSD) και του International Osteoporosis Foundation (IOF). Έχει εκδώσει 30 βιβλία και πάνω από 600 άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει 18718 ετεροαναφορές (h-index: 69 και i10-index: 304).
Email: glyritis@heliost.gr
Είναι Ενδοκρινολόγος, Τμηματάρχης Έρευνας του 251 ΓΝΑ, στην Αθήνα. Έλαβε το πτυχίο ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, και εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία και Ενδοκρινολογία στην Αθήνα. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θράκης και διετέλεσε επί διετία κλινικός συνεργάτης του Τμήματος Ενδοκρινολογίας και Μεταβολικών Νοσημάτων του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Leiden στην Ολλανδία. Από το 2006 ασχολείται με την έρευνα σε διαταραχές του μεταβολισμού του ασβεστίου και του μεταβολισμού των οστών, καθώς και σε σπάνιες ασθένειες (Ιστιοκυττάρωση εκ κυττάρων Langerhans, non-langerhans cell ιστιοκυτταρώσεις). Ιδρυτής του κέντρου εμπειρογνωμοσύνης ιστιοκυττάρωσης Langerhans ενηλίκων στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, το οποίο είναι μέλος του ERN EuroBloodNet. Πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών, μέλος του committee of scientific advisors του IOF. Είναι ο κύριος συγγραφέας των διαγνωστικών και θεραπευτικών κατευθυντήριων οδηγιών της οστεοπόρωσης και των νοσημάτων των παραθυρεοειδών στην Ελλάδα.
Email: pmakras@gmail.com
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ. Από το 1985 έως το 2002 εργάσθηκε στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΚΑΤ. Το 1996 απέκτησε το τίτλο του Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα διατριβής την μετά από μετάγγιση ηπατίτιδα. Από το 2002 εργάζεται στο Βιοχημικό Τμήμα διαδοχικά των Νοσοκομείων Αττικό και ΚΑΤ. Είναι μέλος του Εθνικού και του Ευρωπαϊκού μητρώου Κλινικών Βιοχημικών (EurSpLM) της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Βιοχημείας, της American Association of Clinical Chemistry (AACC). Είναι μέλος (fellow) της Αμερικανικής Ακαδημίας Κλινικής Βιοχημείας (Academy of the AACC – NACB), μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Εργαστηριακής Ιατρικής (EFLM Academy) καθώς και αντιπρόεδρος (vice-chair) της Executive Committee της Scientific Division της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργαστηριακής Ιατρικής (IFCC). Έχει πάνω από 80 δημοσιεύσεις ερευνητικών εργασιών και κεφαλαίων σε διεθνή περιοδικά και βιβλία ( h-index 23) τα οποία έχουν πάνω από 3400 citations, και είναι reviewer σε 20 διεθνή περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα, περικλείουν την ανακάλυψη και αξιολόγηση Βιοχημικών δεικτών που σχετίζονται με τη διάγνωση και παρακολούθηση ασθενών με μεταβολικά νοσήματα οστών, διαβήτη, αγγειακών εγκεφαλικών και νεφρικών βλαβών.
Email: kostas.makris.km@gmail.com
Είναι Ιατρός Ακτινολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ στο Τμήμα Αξονικού Τομογράφου Γ.Ν. «Ασληπιείο Βούλας». Απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Mέλος των: International Society for Musculoskeletal and Neuronal Interactions (ISMNI), Cardiovascular and Interventional Radiological Society of Europe (CIRSE), European Society of Musculoskeletal Radiology (ESSR), Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας. Έχει 50 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, με περίπου 585 αναφορές. Ως συγγραφέας έχει εκδώσει τρία βιβλία ιατρικού και ιστορικού ενδιαφέροντος και έχει συμμετάσχει σε συγγραφή κεφαλαίων σε 9 βιβλία και μονογραφίες (1 ξενόγλωσσο, 8 ελληνικά). Στους τομείς του επιστημονικού της ενδιαφέροντος περιλαμβάνονται τα μεταβολικά νοσήματα των οστών, η οστική πυκνομετρία, η μυοσκελετική ακτινολογία και η ιστορία της ιατρικής.
Email: mpalanika@hotmail.com
Είναι Ιατρός Ακτινολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ στο Κέντρο Ακτινοδιαγνωστικών Απεικονίσεων Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς». Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Mέλος των: International Society for Musculoskeletal and Neuronal Interactions (ISMNI), Cardiovascular and Interventional Radiological Society of Europe (CIRSE), European Society of Musculoskeletal Radiology (ESSR), Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας. Έχει 33 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, με περίπου 374 αναφορές. Ως συγγραφέας έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία ιατρικού και ιστορικού ενδιαφέροντος και έχει συμμετάσχει σε συγγραφή κεφαλαίων σε 11 βιβλία και μονογραφίες (2 ξενόγλωσσα, 9 ελληνικά). Στους τομείς του επιστημονικού του ενδιαφέροντος περιλαμβάνονται τα μεταβολικά νοσήματα των οστών, η οστική πυκνομετρία, η μυοσκελετική ακτινολογία και η ιστορία της ιατρικής.
Email: mpaltas@hotmail.com
Είναι Ορθοπαιδικός με εξειδίκευση στην χειρουργική του ώμου, του γόνατος και στις αθλητικές κακώσεις. Έλαβε το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και ειδικεύθηκε στην Β’ Ορθοπαιδική Κλινική του ΕΚΠΑ. Είναι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (ΜSc) στα Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Είναι Αν. Διευθυντής στην Γ’ Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ». Έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίων για Ελληνικά και Διεθνή βιβλία. Είναι μέλος του Editorial Board του περιοδικού Journal of ISAKOS. Είναι ενεργό μέλος πολλών Εθνικών και Διεθνών επιστημονικών εταιρειών και συλλόγων, Ταμίας της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ), Μέλος του ΔΣ του Ελληνικού ιδρύματος Οστεοπόρωσης (ΕΛΙΟΣ) και Μέλος του ΔΣ της European Shoulder Associates (ESA) που αποτελεί τμήμα της European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy (ESSKA).
Email: emmanuel.brilakis@gmail.com
Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπαιδικής του ΕΚΠΑ στη Β΄ Ορθοπαιδική Κλινική στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Η Αγία Όλγα». Έχει περισσότερες από 120 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά Ορθοπαιδικής, καθώς και αρκετές δημοσιεύσεις σε Ελληνικά περιοδικά. Επίσης, έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε περισσότερα από 18 κεφάλαια σε βιβλία. ‘Έχει παρουσιάσει περισσότερες από 280 ανακοινώσεις και διαλέξεις σε συνέδρια. Έχει συμμετάσχει ως κύριος ερευνητής ή συν-ερευνητής σε περισσότερα από 35 Ελληνικά και Διεθνή ερευνητικά προγράμματα. Είναι επίσης επιβλέπων καθηγητής σε έξι διδακτορικές διατριβές.Πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό και κλινικό του έργο στην Αθήνα, με ιδιαίτερη έμφαση στις παθήσεις ισχίου, γόνατος και σπονδυλικής στήλης.
Email: bniko@med.uoa.gr
Είναι φυσικοθεραπευτής, διδάκτορ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα, και στη συνέχεια παρακολούθησε το ΠΜΣ «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Η διδακτορική του διατριβή είχε τίτλο 'Ηλικιοεξαρτώμενες μετεμμηνοπαυσιακές μεταβολές του σώματος και πτώσεις'. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, και του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (ΕΛΙΟΣ). Τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα χρόνια νοσήματα της οστεοπόρωσης, της σαρκοπενίας και του συνδρόμου ευπάθειας (frailty syndrome), κάτι που αποδεικνύεται και από τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις του σε επιστημονικά περιοδικά όπως τα ‘Σκελετική Υγεία’, ‘Journal Of Musculoskeletal and Neuronal Interactions (JMNI)’ και ‘Journal of Frailty, Sarcopenia and Falls (JFSF)’. Την περίοδο αυτή εργάζεται σε ένα ιατρείο αντιμετώπισης μεταβολικών νοσημάτων των οστών.
Email: dimitrisn91@gmail.com
Είναι Βιοχημικός-Μοριακός Βιολόγος, απόφοιτος της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου “Henri Poincare” της Γαλλίας (Maitrise de Biochimie), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Diplome d’Etudes Anterieures (DEA)) από τη Φαρμακευτική Σχολή του ίδιου Πανεπιστημίου (Μεταβολισμός φαρμάκων-Φαρμακογενετική) και διδακτορικής διατριβής στη Γενετική του καρκίνου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ελλάδα. Μετά από τιμητική υποτροφία που έλαβε από το Ίδρυμα Fulbright το 2011 μετέβη στο National Institute of Child Health and Human Development, Bethesda MD, USA για μετεκπαίδευση. Το ερευνητικό της έργο αποτυπώνεται σε 67 πλήρεις δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές με περισσότερες από 1660 αναφορές και h-index20 (πηγή google scholar). Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και διακρατικά ερευνητικά προγράμματα ως ερευνήτρια με κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα στο πεδίο της μοριακής ενδοκρινολογίας, στο μεταβολισμό ασβεστίου/φωσφόρου και σε εφαρμογές της τεχνικής αλληλούχισης νουκλεϊκών οξέων για την ανίχνευση γενετικών αλλαγών σε σπάνια νοσήματα. Είναι εμπειρογνώμων εργαστηρίων του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ) για κλινικές δοκιμές. Από το 2014 υπηρετεί ως ΕΔΙΠ στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και ασκεί ερευνητικό, διδακτικό και διαγνωστικό έργο.
Email: anpapado@med.uoa.gr
Είναι Απόφοιτος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Τα έτη 1989-2006 ήταν Μέλος ΔΕΠ της Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, από το 2006 Μέλος ΔΕΠ του Εργαστηρίου Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος, του οποίου τη διεύθυνση ανέλαβε τον Ιούλιο του 2008. Από το 2002 στο Νοσοκομείο «METROPOLITAN HOSPITAL» είναι Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής. Το προπτυχιακό εκπαιδευτικό του έργο περιλαμβάνει τα μαθήματα Ορθοπεδικής και Μεταβολικών Νοσημάτων των Οστών, δύο κατ’ επιλογήν μαθήματα, καθώς επίσης στα Μεταπτυχιακά της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ: «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών» του οποίου διετέλεσε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, «Νανο-ιατρική» και «Εμβιομηχανική Οστών και Αρθρώσεων». Έχει συγγράψει περισσότερες από 115 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις (H-index: 28,, i10- index 45, 2419 citations. Google Scholar 2022) και έχει παρουσιάσει 60 προφορικές ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή Συνέδρια Έχει δώσει πλέον των 150 διαλέξεων σε μετεκπαιδευτικά προγράμματα και διοργανώσει σειρά Σεμιναρίων Βασικών Γνώσεων στο Μυοσκελετικό Σύστημα. Είναι Πρόεδρος της Εκδοτικής Επιτροπής του περιοδικού της Ελληνικής Ορθοπεδικής Εταιρείας «Αcta Orthopaedica et Traumatologica Hellenica». Έχει συγγράψει περισσότερες από 100 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις (943 αναφορές), 58 ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή Συνέδρια.
Email: npapaioan@med.uoa.gr
Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ακτινολογίας ΕΚΠΑ, στο «Αττικόν» Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Είναι γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Μυοσκελετικής Ακτινολογίας (ΕΕΜΑ) και αντιπρόεδρος του Τομέα Μυοσκελετικής Ακτινολογίας της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας. Σε διεθνές επίπεδο, είναι πρόεδρος της διεθνούς ομάδας μελέτης μυοσκελετικού στην αιμορροφιλία (IPSG), μέλος της Ευρωπαϊκής Ακτινολογικής Εταιρείας (ESR) , της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μυοσκελετικής Εταιρείας (ESSR) και μέλος των επιτροπών της ESSR για την αρθρίτιδα (arthritis subcommittee), ΜΣΚ όγκων (tumor subcommittee), παιδιατρικού ΜΣΚ (pediatric MSK subcommittee). Έχει μετεκπαιδευτεί στην Ακτινολογία Μυοσκελετικού συστήματος στο University of California, San Diego (UCSD) υπό την διεύθυνση του καθηγητού DL Resnick. Έχει 72 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, με περίπου 1100 αναφορές, h-index 19 και 123 ξενόγλωσσες ανακοινώσεις. Ως συγγραφέας έχει συγγράψει 7 κεφάλαια βιβλίων. Το κλινικό της έργο εστιάζεται στην Ακτινολογία του Μυοσκελετικού, με έμφαση στις εφαρμογές με την Μαγνητική Τομογραφία.
Email: sogofianol@gmail.com, olypapak@med.uoa.gr
Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Εξειδικεύτηκε στις ΗΠΑ στην Ορθοπαιδική Ογκολογία στο Memorial Hospital (Νέα Υόρκη) και Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης στα Moffiitt Cancer Center & Florida Orthopedic Institute (Τάμπα, Φλώριδα). Από το 2011 είναι επιμελητής στο ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι» ασχολούμενος αποκλειστικά με όγκους μυοσκελετικού και παθήσεις σπονδυλικής στήλης. Έχει δημοσιεύσει άνω των 30 εργασιών σε έγκριτα peer reviewed αγγλόφωνα περιοδικά, 4 κεφάλαια σε βιβλία, πάνω από 150 ανακοινώσεις σε ελληνικά & παγκόσμια συνέδρια με 3 βραβευμένες εργασίες, είναι μέλος πλείστων επιστημονικών εταιρειών και επί του παρόντος είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοπαιδικής Ογκολογίας και του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (ΕΛΙΟΣ). Είναι διδάκτωρ του ΕΚΠΑ στα κατάγματα ισχίου.
Email: ioannis.papanastassiou@gmail.com
Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας στη Θεραπευτική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ολοκλήρωσε με Άριστα τη Διδακτορική της Διατριβή στην Ενδοκρινολογία και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του ίδιου Πανεπιστημίου. Μετεκπαιδεύτηκε στο St Bartholomew's Hospital στο Λονδίνο και στο Beth Israel Deaconess Medical Center, Harvard Medical School στη Βοστώνη, ΗΠΑ ως Διεθνής Υπότροφος του European Association for the Study of Diabetes (EASD) και της European Society of Endocrinology (ESE) αντίστοιχα. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών κεφαλαίων και μελετών σε έγκριτα βιβλία, και ξενόγλωσσα περιοδικά (δημοσιεύσεις στο PubMed 177, citations 4120, h-index 31, i10-index 82).
Email: s.a.paschou@gmail.com
Πτυχιούχος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με κατεύθυνση στις Βιομοριακές Επιστήμες. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με εξειδίκευση στα Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών, καθώς και Διδακτορικού Διπλώματος. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (IMBB) στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ITE) στην Κρήτη και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών» του ΕΚΠΑ. Επιστημονικός Σύμβουλος και Οργανώτρια επιστημονικών μελετών στο Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΕΛΙΟΣ). Μέλος της συντακτικής επιτροπής διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίων και στην επιμέλεια επιστημονικών βιβλίων. Έχει δημοσιεύσει ελληνικές μονογραφίες, επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει συμμετάσχει µε ανακοινώσεις-ομιλίες σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια.
Email: st.rizou@gmail.com
Ειδικός Παθολόγος - Διδάκτορας Ανοσολογίας. Συμμετοχή σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Πανεπιστημίων της επικράτειας με γνωστικό αντικείμενο την Ανοσολογία. Ερευνητική δραστηριότητα στο ίδιο αντικείμενο με χρηματοδότηση ΕΛΚΕΑΠΘ. Συμμετοχή σε Ανοσολογικά αλλά και πολυσυλλεκτικά συγγράμματα, με επίφαση στην Κλινική Ανοσολογία. Διευθυντής Σύνταξης του Περιοδικού ΑΝΟΣΙΑ, επίσημου περιοδικού της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας. Πολυεπίπεδη συμμετοχή στο δίκτυο της EFIS (European Federation of Immunological Societies). Συμμετοχή σε μόνιμες ομάδες εργασίας (Task Force). Συντονιστής της ομάδας εργασίας για την εκπαίδευση στην Ανοσολογία (Task Force on Education).
Email: alexsar@auth.gr
Είναι Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, απόφοιτος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών» της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και τ. Επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος «Θ. Γαροφαλίδης». Έχει 128 ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια και ημερίδες, 43 διαλέξεις και μαθήματα ως προσκεκλημένος ομιλητής, 32 δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά και συγγράμματα και 4 συμμετοχές σε διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες φάσης-ΙΙΙ ως ερευνητής. Από το 2012 ασκεί την ειδικότητά του στο ιδιωτικό του ιατρείο.
Email: dsteph@endo.gr
Είναι Καθηγήτρια Γενετικής στο Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής του ΕΚΠΑ. Ερευνητικό έργο: Μελέτη της μοριακής γενετικής βάσης σε πολυάριθμες γενετικές ασθένειες (Μεσογειακή Αναιμία, Κυστική Ίνωση, Ηπατοφακοειδής εκφύλιση, Ρασοπάθειες, Οξεία Λεμφοβλαστική Αναιμία, κ.α.) κυρίως της παιδικής ηλικίας. Συμμετοχή σε >10 χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα. Συγγραφικό έργο: 124 (Maria Tzetis, M. Tzeti, Maria Tzetis Holmes) πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά (Peer reviewed/SCI), 6 ξενόγλωσσες σε περιοδικά εκτός SCI, 74 ξενόγλωσσες σε περιληπτική μορφή, και 3 ξενόγλωσσα κεφάλαια βιβλίων (Scopus:4770 βιβλιογραφικές αναφορές με Η-Ιndex 39) (Google scholar: 6462 βιβλιογραφικές αναφορές, Η-Ιndex 41, i10-index:83), μέσος συντελεστής απήχησης: 4.14.
Email: mtzetis@med.uoa.gr
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και έλαβε την ειδικότητα της ενδοκρινολογίας το 2003. Από το 2003 είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2003 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης (Θέση 407) στο Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος (ΕΕΠΜΣ) του ΕΚΠΑ, και από το 2014 ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος. Είναι εκπαιδευτής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών». Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 90 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά (PubMed 104. Citations:2477, h-index:26, I-10 index: 48) και κεφάλαια βιβλίων. Είναι μέλος του ΔΣ της ΕΕΜΜΟ, υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΕΕΠΜΣ, ενώ έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης.
Email: stournis@med.uoa.gr
Είναι Διευθυντής της Ε’ Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ. Υπήρξε Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπεδικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ 2014-2020. Έχει Μεταπτυχιακό τίτλο Σπουδών στα Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών και Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών στις Λοιμώξεις του Μυοσκελετικού Συστήματος. Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθλητικών Κακώσεων, της Διεθνούς Εταιρείας Παθήσεων του Αρθρικού Χόνδρου και τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ). Είναι Assistant Editor του επίσημου περιοδικού της ΕΕΧΟΤ Acta Orthopaedica et Traumatologica Hellenica, εκδότης δύο βιβλίων, συγγραφέας κεφαλαίων σε δέκα επιστημονικά βιβλία και έχει 70 διεθνείς δημοσιεύσεις.
Email: sportdoc@otenet.gr
Είναι Ιατρός Ενδοκρινολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με Θέμα: «Θεραπευτική αντιμετώπιση της ιδιοπαθούς ανδρικής οστεοπόρωσης με ενδορρινική χορήγηση καλσιτονίνης». Είναι επιστημονικός συνεργάτης και Πρόεδρος της Επιτροπής εγκρίσεων πειραματικών εργασιών του Εργαστηρίου Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος «Θ. Γαροφαλίδης» του ΕΚΠΑ. Είναι ομιλητής του Υποχρεωτικού Κατ’ επιλογήν Μαθήματος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών» από το 1995 και διδάσκων στο ΠΜΣ «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών» από το 2007. Έχει πολυάριθμες ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, συγγραφή Μονογραφιών και συμμετοχή σε βιβλία σε σχέση με την αιτιοπαθογένεια, παράγοντες κινδύνου, διατροφή και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης σε άνδρες και γυναίκες. Είναι μέλος επιστημονικών εταιρειών, συμβουλίων και κριτής για επιστημονικά περιοδικά.
Email: trovas1@otenet.gr
Είναι ιατρός Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος. Εργάζεται ως Επιμελητής στην Ενδοκρινολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ) από το 2015. Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας το 2015, ενώ το 2018 εκπόνησε τη διδακτορική του Διατριβή στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, με θέμα «Εκτίμηση της οστικής πυκνότητας και του οστικού μεταβολισμού σε ασθενείς με ομόζυγη και ενδιάμεση β-Μεσογειακή Αναιμία». Από το 2015 εργάζεται ανελλιπώς τόσο ως Επιμελητής στο ΝΝΑ, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, διατηρώντας Ενδοκρινολογικό Ιατρείο. Έχει επίσης εργαστεί ως έμμισθος συνεργάτης της Μονάδας Εφαρμοσμένης Ενδοκρινολογίας και Μελέτης του Σακχαρώδη Διαβήτη-Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ σε ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΛΚΕ, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή κ. Χρούσου. Επιπλέον είναι επιστημονικά υπεύθυνος του μαθήματος «Θεραπευτικές προσεγγίσεις του Σακχαρώδη Διαβήτη» του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΟΝΙΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ», στο Τμήμα Νοσηλευτικής, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Στο συγγραφικό του έργο αναφέρονται 32 ερευνητικές εργασίες, 27 εργασιες σε πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων, 53 άρθρα ως reviewer. Το συγγραφικό του έργο έχει λάβει 422 βιβλιογραφικές αναφορές, h-index 8.
Email: ttsartsal@yahoo.gr
Είναι Ιατρός Βιοπαθολόγος, Διευθυντής Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνη του Τμήματος Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας και του ΔΣ (Γενικός Γραμματέας 2007-2010, 2013-2016, Πρόεδρος 2016-2019), της Ένωσης Επιστημονικού Προσωπικού «ο Ευαγγελισμός» (Γενικός Γραμματέας 2012-2014 και 2016-2018), της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Βιοπαθολογίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας (Ειδικός Γραμματέας 2016-σήμερα), της European Federation of Immunological Societies (EFIS), της European Federation for Immunogenetics (EFI), του Autoimmunity Network, της EASI Group, Editorial Board in Hospital Chronicles, Reviewer of Hippokratia Journal (Quarterly Medical Journal, Hippokratio General Hospital of Thessaloniki). Έχει περισσότερες από 120 δημοσιεύσεις κυρίως σε ξενόγλωσσα περιοδικά και 600 αναφορές. (Citations: 763, , h-index: 13, I-10 index: 16)
Email: alextsir@gmail.com